vineri, 21 martie 2014

Prima parte- Ultimul barbat de pe pamant

Ultimul barbat de pe pamant statea singur intr-o camera, cand dintr-o data cineva a batut la usa.
Uimit ultimul batbat de pe Pamant ridica cu uimire capul din cartea pe care tocmai o incepuse, se ridica de pe scaunul de pe care tocmai se asezase si se indrepta`spre usa pe care tocmai o inchisese, apasa pe clanta si usa se dete de perete cu un scartaint.
Afara era un intuneric de sa-l tai cu cutitul, la usa nu era nimeni, ultimul  barbat de pe pamant dete sa inchida usa, gndind ca i se paruse, insa iarasi se auzii un ciocanit in usa,din nou barbatul se ridica de pe scaunul de pe care tocmai se asezase, inchizand cartea pe care tocmai o deschisese,si se indreptandu-se spre usa.
Acelasi lucru ca si prima data, afara nu era nimeni, iesii din casa, inconjurand-o de vreo doua ori, insa , nimic.
Se intoarse inapoi in casa, gandind ca ar trebuii sa se culce, pentru ca incepea sa aiba halucinatii auditive.
Era drep singuratatea il chinuia amarnic si astepta cu rabdare ca zilele lui sa se sfarseasca, avusese noroc, daca se poate nuumi noroc, ca curentul acela de aer, il adusese tocmai in apropierea unei mari biblioteci.
Nu stia unde se afla, insa nici nu il interesa foarte tare acest aspect, era bucuros ca putea sa citeasca, petrecandu-si intr-un mod cat mai placut timpul.
Noaptea citea, iar ziua vana sau culegea ierburi din care pregatea diferite amestecuri, care il tineau in viata, ostoindu-i foamea si intarindu-i trupul.
Insa in acea seara, ultimul barbat de pe pamant va avea parte  de o intalnire neasteptata, care ii va schimba viata pentru totdeauna.
Ultimul barbat de pe pamnt intra in casa si ce-I fu dat sa vada ce- fu dat sa vada?
Pe covorul verde din fata scaunului statea o maimuta, o maimuta care tinea in brate un copil.
In acea seara ultimul barbat de pe pamant isi dete seama ca nu mai era ultimul barbat de pe pamant.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu