miercuri, 23 iunie 2010

Un lucru inedit- partea a doua

Fericirea, as defini-o ca si capacipatea umana de a face fata nefericirii.
Fericirea este motivatia vietii si ne legam de oameni, jurand sa-i facem fericit pana la adanci batranete, sacrificandu-ne, dar uitand de noi, uitand de propria noastra fericire.
Oare de ce aud in permanenta "Vreau sa te fac fericit/a!", cand as putea auzii "Vreau sa ma fac fericita!"
Eu cred ca devenim fericiti in momentul, in care ii facem fericiti pe cei din jurul nostru, iar ei sunt pur si simplu fericiti, pentru ca noi suntem fericiti. Ciudat joc de cuvinte. Pentru ca atunci cand esti fericit esti generos "Singurii dintre voi care vor fi cu adevarat fericiti, vor fi aceea care vor cauta sa fie de folos altora", din pacate nu imi amintesc autorul.
Atunci cand daruiesti din preaplinul sufleului tau, unor oameni, care nu au avut o sansa egala la viata cu a ta .
Daruind si facand un om fericit, devii tu insati fericit, aici functionand principiul bumerangului, cu cat daruiesti, cu atat mai mult vei primii, caci totul se intoarce inzecit. As putea spune ca aici e vorba de energie pura, pozitiva sau negativa. Energia pleaca din tine, ajunge la cel caruia ii este destinata, acel om o amplifica cu energia proprie, daruind-o la randu-i, apoi ea pleaca in Univers si se reantoarce la cel ce a daruit-o , inbogatita, cu energia spatiului cosmic.
"Mii de lumanari pot fi aprinse de la flacara uneia singure, iar durata acesteia nu va fi scurta. Fericirea nu scade daca este impartita"
Fericirea se definste in mii de feluri si functie de fiecare om, de personlitatea lui.
unii oameni pot fi fericiti datorita unor lucruri marunte, dar majoritatea sunt nefeicti pentru ca nu au aceste lucruri marunte.
Fericitea este un diamant cu mii si mii de fatete, totul e sa o gasesti pe cea potrivita.
"Oamenilor le este greu sa fie fericiti, deoarece intotdeauna, vad trecutul mai frumos decat a fost, prezentul mai rau decat este, iar viitorul mai dificil decat va fi"
Invata sa alungi lacrima cu un suras, invata sa zambesti atunci cand esti trist, caci numai zambind vei invinge suferinta.
Dar ce inseamna , cum putem definii fericirea? Fericirea este o lumina in cel mai intunecat colt al fiintei noastre.
"FLACARA mica si fidela, rabdatoare si neschimbata, pe care este bine sa o insufletim in fiecare zi, sa o adapostim de furtuna, sa o aparam de urgiile supararilor sau de ploaia disperarii"- Jaques Salome

Va urma
Material intocmit si elaborat de Psiholog Ilinca Ioana Rusu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu