joi, 7 iulie 2011

poza la minut






Ne place sa ne ascundem dupa iluzia nebuniei, pledand nebun sau cu riscul de a fi purtator al acestui virus, viata pare mai usor de trecut, durerea este mai usor de indurat.


"Daca ai stii cate am indurat , m-ai intelege si ti-ai da seama singur, de ce sunt asa cum sunt! Lasa-ma sa fiu asa! Pt ca am nevoie sa fiu asa, pentru ca imi este mai bine sa fiu asa!"


Este strigatul mut al multor oameni, in dorinta de a fii acceptati.


Dorinta fireasca a omului este sa schimbe, universul din jurul sau, conform propriilor nevoi, iar pe cei din jur, sa ii modeleze dupa chipul si asemanarea sa.


Este foarte greu sa modelezi un om, un caracter, dara-mi-te sa-l mai si schimbi, dupa ce deja a fost format, bine sau rau, drept sau stramb, dar este format.


"Daca ai stii, nu ma mai invidia pentru succesele mele...pentru ca le merit, dupa cate am indurat!" Sunt cuvintele mute, c se ascund in spatele, acceselor de nebunie.


Ce inseamna nebunia? Incapacitate de a te adapta acestei lumi, o incapacitate de a te adapta vietii si conditiilor de viata, de a te armoniza cu exteriorul.


Nebunia este un strigat disperat al singuratatii si atunci ne simtim simguri si insignifianti, neimportanti, inebunim putin pentru a atrage atenia si atunci ne simtim importanti si traim un sentiment de victorie personala, caci toi sunt in jrul nostru, avem statuul de victima, dar de fapt suntem agresorul, manipulatorul.


Sunt momente cand ne place sa pozam in victime, victime ai caror agresori suntem tot noi.


Astazi, am avut parte de acel moment revelator asupra nebuniei , gasind unul din multele vesminte ale nebuniei, isteria.


Ultimul an mi-a oferit experiente revelatoare si incarcate cu multiple semnficatii, am invatat multe atat ca om , cat si ca specialist, implinindu-ma si conturandu-ma definitiv.


Multi ani la rand am trait sentimentul ca nu imi gasesc locul, ca sunt in plus, acum pot spune cu tarie, ca l-am gasit, un val de mutumire ma invaluie si imi da imboldul de a scrie in continuare, impartasindu-mi, impartasind celor din jur, cei care au curiozitatea, din bogata mea experienta de viata.


Nebunia inbraca multe forme, uneori luand masca normalului.


Nebunia este fascinanta! Deoarece nu stim de unde vine, care sunt cauzele ei reale si nici nu ne imaginam unde se duce. Si imediat punem stigmatul far sa ii asteptam manifestarile, pentru a vedea clar si intr-un mod constient ca este nebunie.


Ce este nebunia? suna intrebarea? Un fel de boala psihica, ar veni si raspunsul.


Ne ascundem dupa nebunie, pt ca avem o capacitate redusa de a raspunde pentru noi, curajul raspunderii, pt ca stima ce sine este mult prea scazuta si nu stim ce sa facem sa ne apreciem si sa ne gasim automultumirea.


Nebunia , iti da curajul de a incerca , fara sa dai gres, fara riscuri, ca vei fii pedepsit. Societatea noastra sustine nebunii, ii apara, ii inalta.


Nebunia este o arma buna!


Nebunii traiesc mai usor.


E fascinant sa poti sa fii nebun doar petru untimp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu